Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Σλοβενική Προεδρία: Δύο εκδηλώσεις για θέματα Νεολαίας (Youth Event and Conference on Youth Employment)



Η Σλοβενία, Προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2008, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για θέματα Νεολαίας.

YOUTH EVENT

Η πρώτη εκδήλωση είναι το καθιερωμένο, από όλες τις προεδρίες, Youth Event, το οποίο αυτή τη φορά θα λάβει χώρα στην πόλη του Brdo από τις 18 έως τις 20 Απριλίου και έχει ως τίτλο ‘Promoting the Participation of Socially Disadvantaged Youth’ ("Προωθώντας τη συμμετοχή των κοινωνικά ευάλωτων νέων"). Στο Youth Event, αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 150 νέοι από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, τις τρεις υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι διοργανωτές του Youth Event καλούν τους συμμετέχοντες νέους και τις οργανώσεις τους να επεξεργαστούν τρόπους προώθησης της ενεργού συμμετοχής όλων των νέων στην κοινωνική και πολιτική ζωή (δίνοντας έμφαση κυρίως στην περίπτωση των νέων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) και να μελετήσουν εκτενέστερα το ζήτημα της προαγωγής του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες νέοι, θα χωριστούν σε πέντε ομάδες εργασίας, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητήσουν και θα διαμορφώσουν θέσεις/προτάσεις σχετικά με: την βελτίωση της ενσωμάτωσης των κοινωνικά ευάλωτων νέων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία γενικότερα, τον ρόλο της άτυπης μάθησης στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, την ανάδειξη του θετικού ρόλου των νέων στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, κτλ.

Τα συμπεράσματα των παραπάνω συζητήσεων θα παρουσιαστούν στους Διευθυντές Νεολαίας (Directors General for Youth) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς.


CONFERENCE ON YOUTH EMPLOYMENT


Η δεύτερη εκδήλωση της Σλοβενικής Προεδρίας για τη Νεολαία, αφορά ένα συνέδριο για θέματα Απασχόλησης των Νέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Brdo, στις 24 και 25 Απριλίου.
Το συνέδριο έχει τίτλο "Jobs for Youth – Prosperity for All" ("Δουλειές για τη Νεολαία - Ευημερία για Όλους") και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα εξής ζητήματα: νέοι και άτυπη εργασία, νέοι και κινητικότητα, σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ανάγκης για την εφαρμογή μιας διατομεακής προσέγγισης στο ζήτημα της απασχόλησης των νέων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα της Σλοβενικής Προεδρίας: http://www.eu2008.si/en/

Δεν υπάρχουν σχόλια: