Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σεναρίου για Ταινίες Μικρού Μήκους: NISI MASA European Short Film Script Contest 2008



Ο οργανισμός Nisi Masa-Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νεανικού Σινεμά διοργανώνει διαγωνισμό σεναρίου για ταινίες μικρού μήκους. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους συγγραφείς, ηλικίας 18 έως 28 ετών, και έχει ως θέμα του την "Απόδραση" ("Escape"). Τα τρία καλύτερα σενάρια θα λάβουν χρηματικά βραβεία για την παραγωγή των ταινιών τους. Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των σεναρίων γίνεται αποκλειστικά από νέους Ευρωπαίους, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2008.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα σενάριά τους έως τις 31 Ιουλίου 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό (αίτηση συμμετοχής, οδηγίες συμπλήρωσης, όροι διαγωνισμού, κτλ.) επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.nisimasa-scriptcontest.eu/


Πηγή: European Youth Portal

2 σχόλια:

eirini είπε...

eisai sigoyros oti perilambanei tin ellada? den leei kati tetoio i prokiriksi

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Αγαπητή Ειρήνη,

Είμαι σίγουρη ότι ο διαγωνισμός αφορά και την Ελλάδα. Για του λόγου το αληθές μπορείς να επισκεφθείς την παρακάτω σύνδεση:
http://www.nisimasa-scriptcontest.eu/Contest_2008_Press_File.pdf

Το πρόβλημα είναι ότι το σενάριό σου δεν μπορεί να είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα αλλά σε μια από τις ακόλουθες γλώσσες: 'Albanian, Bulgarian, Croatian, Czech, English, Finnish, Dutch, French, German, Hungarian, Italian, Macedonian, Polish, Romanian, Russian, Serbian, Spanish, Swedish, and Turkish'. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει πιθανόν να κάνει με το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρθηκε κανένας από την Ελλάδα να λάβει μέρος στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα από τους υπόλοιπους να διαβάσουν τα σενάρια των ελλήνων συμμετεχόντων στα ελληνικά...Συνεπώς, μπορείς να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό αλλά το σενάριό σου θα πρέπει να είναι γραμμένο σε μια από τις προαναφερθείσες γλώσσες.