Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Βραβεία σε οπτικοακουστικά έργα για παιδιά 6 έως 12 ετών



Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θεσμοθέτησε σε ετήσια βάση τα Βραβεία σε οπτικοακουστικά έργα για παιδιά.

Η πρωτοβουλία αποβλέπει στην ενθάρρυνση της παραγωγής και στη βελτίωση των ελληνικών οπτικοακουστικών προγραμμάτων για παιδιά στη χώρα μας και απευθύνεται σε νέους Έλληνες δημιουργούς.

Ο όρος «νέοι δημιουργοί» αφορά σε:

- Άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, που δραστηριοποιούνται είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά στη δημιουργία οπτικοακουστικών έργων για παιδιά.
- Σπουδαστές κρατικών ή ιδιωτικών σχολών.
- Αποφοίτους σχολών, οι οποίοι έχουν σκηνοθετήσει λιγότερες από πέντε (5) ταινίες μικρού μήκους.

Η βράβευση συνοδεύεται από χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου για το σύνολο των βραβείων ανέρχεται στο ποσό των 37.000 ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, τις κατηγορίες των βραβείων, τα ειδικά βραβεία, τα κριτήρια αξιολόγησης της Επιτροπής του διαγωνισμού, κτλ., μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και συγκεκριμένα:

http://www.minpress.gr/minpress/index/currevents/index-children_mme/dratiriotites_draseis_optikoakoustika_brabeia_paidia_geniko/drastiriotites_draseis_brabeia_optikoakoustika_erga_paidia_2008.htm

Τέλος, να σημειωθεί ότι η υποβολή των φακέλων υποψηφιότητας λήγει στις 31 Ιουλίου 2008.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: