Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Berlusconi versus Zapatero: Ο φαλλοκράτης Μπερλουσκόνι ξαναχτυπά!




Δεν θέλω να νομίσετε ότι έχω κάποια εμμονή με τον Μπερλουσκόνι, αλλά η συμπεριφορά αυτού του τύπου είναι τόσο προκλητική εναντίον των γυναικών που δεν μπορώ να μην την σχολιάσω. Μάλιστα, το γεγονός ότι κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία σημαίνει ότι θα είναι στο επίκεντρο της Ιταλικής πολιτικής σκηνής για το προσεχές διάστημα, όποτε (δυστυχώς) θα έχω πολύ διαθέσιμο υλικό για σχολιασμό.

Η τελευταία φαλλοκρατική ατάκα του Cavaliere, ή "Καίσαρα" της πολιτικής, αφορούσε τη σύνθεση της νέας Ισπανικής κυβέρνησης του σοσιαλιστή ηγέτη Θαπατέρο. Συγκεκριμένα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι "ο Θαπατέρο σχημάτισε μια πολύ "ροζ" κυβέρνηση (εννοούσε με πολλές γυναίκες), κάτι που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς στην Ιταλία εξαιτίας του γεγονότος ότι οι άνδρες κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, αλλά και επειδή δεν είναι εύκολο να βρούμε γυναίκες που να έχουν τα απαραίτητα προσόντα"!!!

Να σημειώσουμε ότι ο Θαπατέρο, ο οποίος έχει αυτοπροσδιοριστεί ως φεμινιστής, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβερνητικής του θητείας, έθεσε το ζήτημα της ισότητας των φύλων ως κεντρικό σημείο της πολιτικής του ατζέντας, εισάγοντας έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εκλογικές λίστες, αλλά ακόμη και τα συμβούλια των επιχειρήσεων, θα πρέπει να απαρτίζονται κατά 40 τοις εκατό από γυναίκες. Μάλιστα, αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές δήλωσε ότι θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο το ζήτημα της ισότητας διορίζοντας περισσότερες γυναίκες από ότι άνδρες στη νέα του κυβέρνηση (9 γυναίκες και 8 άνδρες).

Ο Μπερλουσκόνι δεν άντεξε τόσες πολλές γυναίκες σε μια κυβέρνηση, ακόμη και μιας άλλης χώρας, και είπε για τον Θαπατέρο: "Έτσι που τα έκανε, τώρα δεν θα μπορέσει να τις κουμαντάρει"! (μπρρρ!)

Το γεγονός σχολιάστηκε από την Ισπανίδα Υπουργό Ανάπτυξης Magdalena Alvarez, η οποία δήλωσε "Πολλές από εμάς τις γυναίκες θα αρνούνταν να βρεθούν σε μια κυβέρνηση που θα είχε σαν πρωθυπουργό της τον κ. Μπερλουσκόνι".

Πάντως, είναι ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τον τρόπο που κινήθηκε η γυναικεία ψήφος στην Ιταλία. Μου φαίνεται πραγματικά πολύ δύσκολο, οι γυναίκες να στήριξαν έναν άνθρωπο που σέβεται τόσο μα τόσο λίγο τη γυναίκα....

Σε ότι αφορά τον Θαπατέρο δεν μπορώ παρά να υποβάλλω τα σέβη μου! Respect!



Πηγή: Times Online

Δεν υπάρχουν σχόλια: