Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ο Πάπας δηλώνει βαθειά ντροπιασμένος από το νέο σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών



Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, δήλωσε σήμερα πως νιώθει "βαθειά ντροπιασμένος" για το νέο σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, το οποίο ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις μερικές ώρες πριν από την πρώτη επίσημη επίσκεψή του εκεί.

"Η εκκλησία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Καθολική Εκκλησία γενικά, αλλά και εγώ προσωπικά νιώθουμε πολύ μεγάλο πόνο για όσα συνέβησαν", είπε ο Ποντίφηκας κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς τις ΗΠΑ. Και συνέχισε λέγοντας "Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πώς ήταν δυνατό αυτοί οι ιερείς να προδώσουν με τέτοιο τρόπο την αποστολή τους...απέναντι σε αυτά τα παιδιά". "Νιώθω βαθειά ντροπιασμένος και είμαι αποφασισμένος να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου τέτοια φαινόμενα να μην ξανασυμβούν στο μέλλον", είπε ο 81χρονος Πάπας, υποσχόμενος ταυτόχρονα να κρατήσει τους παιδόφιλους μακρυά από την Εκκλησία.

Να θυμήσουμε ότι ο Πάπας Βενέδικτος, το 2002, όταν ήταν ακόμη απλός καρδινάλιος γνωστός με το όνομα Joseph Ratzinger, είχε ταξιδέψει τουλάχιστον πέντε φορές στις ΗΠΑ ως επικεφαλής ειδικής επιτροπής για τη διαλεύκανση υποθέσεων παιδοφιλίας παγκοσμίως.

Τότε, είχε κατηγορηθεί ότι απέτυχε να διαλευκάνει τις κατηγορίες εναντίον των καθολικών ιερέων για σεξουαλική παρενόχληση/εκμετάλλευση παιδιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ποντίφηκας είχε τότε δηλώσει ότι οι κατηγορούμενοι ιερείς είχαν πέσει θύματα μιας σχεδιασμένης εκστρατείας αμαύρωσης της Καθολικής εκκλησίας.


Πηγή: Εφημερίδα The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: