Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Γερμανία: SOHO





Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (με κάποιες δικές μου μικρές διορθώσεις/παρεμβάσεις)


Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Γερμανία (SOHO, 11 Ιουνίου - 15 Ιουνίου 2008)

Η Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νεολαία σε Δράση» ανακοινώνει ότι από 11 Ιουνίου έως 15 Ιουνίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, σε συνεργασία με το SALTO-YOUTH Resource Centre, εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της Δράσης 2 (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση», υπό τον τίτλο «SOHO».

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτυχθεί η ποιότητα των προγραμμάτων εθελοντισμού αναπτύσσοντας τις κάτωθι θεματικές:

- Ο ρόλος του μέντορα στα προγράμματα εθελοντισμού.
- Η διαπολιτισμική διάσταση ενός προγράμματος εθελοντισμού.
- Συνεργασίες στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.

Στο εν λόγω σεμινάριο καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι οργανισμών νεολαίας, οι οποίοι εργάζονται με νέους εθελοντές ως μέντορες ή συντονιστές στo πλαίσιο οργανώσεων φιλοξενίας και αποστολής, και οι οποίοι δεν έχουν αρκετή εμπειρία στη διαχείριση προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS). Επισημαίνεται ότι ουδεμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή εάν δεν υποβληθεί από μέντορα ή συντονιστή που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.

Το κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο ανέρχεται στα 50 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Γερμανίας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία. Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά.

Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση στην Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» (fax: 210 2531879 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: seminaria@neagenia.gr), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Μαΐου 2008.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 2599360.


Μπορείτε να μεταφορτώσετε την αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο από την ακόλουθη σύνδεση: http://www.neagenia.gr/appdata/documents/νέα-ανακοινώσεις/νέα%20γενιά%20σε%20δράση/soho_application%20form_2006-7.doc


Πηγή: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: