Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Ο John Prescott σπάει το ταμπού των διατροφικών διαταραχών!



Ο John Prescott, πρώην αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας (επί πρωθυπουργίας Tony Blair) δήλωσε χθες, στους Sunday Times, ότι εδώ και χρόνια πάσχει από βουλιμία. Συγκεκριμένα, ο 69χρονος Prescott, παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών των κυβερνήσεων Blair ένιωθε τόσο μεγάλο άγχος για τα καθήκοντά του, που ο μόνος τρόπος για να νιώσει καλύτερα ήταν η υπερβολική κατανάλωση φαγητού και κατόπιν η πρόκληση εμετού.

Ο λόγος που ο John Prescott αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του ήταν για να αποενοχοποιήσει τους υπόλοιπους πάσχοντες (και ειδικά τους άντρες) αλλά και για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το ζήτημα των διατροφικών διαταραχών.

Όπως είπε ο Prescott στους Sunday Times, "στο παρελθόν, δεν εξομολογήθηκα ποτέ το πρόβλημά μου, είτε από ντροπή, είτε από αμηχανία, είτε γιατί είναι παράξενο πράγμα κάποιος σαν κι εμένα να εξομολογείται κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι όταν ακούνε για διατροφικές διαταραχές φέρνουν στο μυαλό τους κυρίως νέες γυναίκες - όπως, ανορεξικά κορίτσια, μοντέλα τα οποία προσπαθούν να διατηρήσουν το βάρος τους ή γυναίκες σε στρεσσογόνες καταστάσεις, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα".

Όμως, όπως δείχνουν πρόσφατες έρευνες στην Βρετανία, οι διατροφικές διαταραχές δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες, μολονότι τα ποσοστά είναι συντριπτικά μεγαλύτερα στην περίπτωση των γυναικών (90% των πασχόντων από νευρική ανορεξία ή βουλιμία είναι γυναίκες, και 10% άντρες).

Όπως και να έχει το πράγμα, δεν ήταν εύκολο για έναν άντρα, στα πρόθυρα της τρίτης ηλικίας και μάλιστα πολιτικό τέτοιου μεγέθους να παραδεχθεί ότι πάσχει από βουλιμία.

Εν κατακλείδι, ο κύριος Prescott κράτησε γενναία στάση και μπράβο του!


Πηγή: Εφημερίδα The Sunday Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: