Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ρουμανία: INTERcultural Dialogue in MULTIcultural Communities



Η Ρουμανική μη κυβερνητική οργάνωση Initiative Group Alpbach Brasov οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τον διαπολιτισμικό διάλογο στις πολυ-πολιτισμικές κοινότητες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Brasov της Ρουμανίας (Τρανσυλβανία), από τις 8 έως τις 12 Μαϊου 2008, και απευθύνεται σε διαχειριστές προγραμμάτων, νέους γενικά, νέους ηγέτες και απασχολούμενους στον τομέα της Νεολαίας που κατάγονται από τις εξής χώρες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα.


Το σεμινάριο αποσκοπεί:

- Στην προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων, των απασχολούμενων στον τομέα της Νεολαίας και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις νέων.
- Στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στα πεδία του πολιτισμού, της παράδοσης και της διαφορετικότητας.
- Στην διαμόρφωση πρακτικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων ρατσισμού, διακρίσεων και μη ανεκτικότητας εξαιτίας πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους 18 έως 30 ετών και στις οργανώσεις τους, αλλά και σε νέους τσιγγάνους (Ρόμα) ή νέους με ειδικές ανάγκες. Πάντως οι οργανωτές προτίθενται να εγκρίνουν αιτήσεις συμμετοχής και από νέους άνω των 30 ετών. Να σημειωθεί ότι η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά.

Κόστος συμμετοχής

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν εξ' ολοκλήρου από την οργάνωση Initiative Group Alpbach Brasov, ενώ τα έξοδα μετάβασης θα επιστραφούν στους συμμετέχοντες σε ποσοστό 70%. Ωστόσο, θα υπάρχει ένα μικρό κόστος εγγραφής στο σεμινάριο, της τάξεως των 20 Ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν απευθείας στον φορέα την αίτησή τους, μέχρι τις 15 Απριλίου:

Initiative Group Alpbach Brasov
Alexandru Ailiesiei
Str. Apollo nr. 5B, sc. B, ap. 43. Brasov
Phone: +40 731 302373
Fax: +40 268 547676
E-mail: igalpbach_brasov@yahoo.com

Μπορείτε να μεταφορτώσετε το έντυπο της αίτησης από την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.salto-youth.net/static/downloads/training_downloads.php/1809/Application%20Form%20INTERcultural%20Dialogue%20in%20MULTIcu

Πηγή: Εκπαιδευτικός Οργανισμός SALTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: