Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Κυκλάδες: Protecting the Mediterranean environment: youth can make the difference





Ο Εκπαιδευτικός οργανισμός SALTO-YOUTH EuroMed Resource Centre, σε συνεργασία με τις Εθνικές Υπηρεσίες Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" της Ελλάδας και της Κύπρου, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ενεργό συμμετοχή των νέων σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Το σεμινάριο, το οποίο έχει τον τίτλο 'Protecting the Mediterranean environment: youth can make the difference', θα διεξαχθεί στις Κυκλάδες από τις 7 έως τις 17 Ιουλίου 2008 και απευθύνεται σε εκπροσώπους και μέλη φορέων/οργανώσεων, ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στον Τομέα της Νεολαίας και διαθέτουν σχετική εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων για νέους και κυρίως στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Νεολαία σε Δράση" ή στο Πρόγραμμα Euromed-Youth, με θεματική το περιβάλλον και την προστασία του.

Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των νέων, η προαγωγή της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας τους σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος (ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση των νέων για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή της Μεσογείου), καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών με απώτερο σκοπό τη δικτύωση μεταξύ των φορέων (κυρίως μέσα στο πλαίσιο των ευκαιριών που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση").

Το κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο ανέρχεται στα 100 Ευρώ για κάθε συμμετέχοντα ενώ τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.

Να σημειωθεί ότι η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη δραστηριότητα αυτή, θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" το αργότερο μέχρι την Τρίτη 27 Μαΐου 2008: στο fax 210 2531879 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση seminaria@neagenia.gr.

Μπορείτε να μεταφορτώσετε το έντυπο της αίτησης συμμετοχής από την ακόλουθη σύνδεση: http://www.neagenia.gr/appdata/documents/νέα-ανακοινώσεις/σεμινάρια/salto_euromed_kyklades.doc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση: http://www.salto-youth.net/euromedenvironment/ ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση": τηλ. 210 2599360.


Πηγές:

- SALTO-YOUTH EuroMed Resource Centre
- Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: