Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Φεστιβάλ "Παις Όπερα" στη Θεσσαλονίκη



H Όπερα Θεσσαλονίκης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το μουσικό φεστιβάλ "Παις Όπερα". Πρόκειται για την κατάληξη του ομώνυμου προγράμματος της Όπερας Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά και τους νέους σε επαφή με το ιδιαίτερο αυτό είδος τέχνης. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “Νόησις”, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ (η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό).

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει παρουσιάσεις μουσικοθεατρικών έργων από παιδιά για παιδιά, συναυλίες οργανικών και φωνητικών συνόλων, εργαστήρια αλλά και παιχνίδια στα οποία θα λάβουν μέρος περισσότερα από 500 παιδιά και νέοι που προετοιμάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Καινοτομία του 2ου Φεστιβάλ είναι ο διαγωνιστικός χαρακτήρας του. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε διαγωνισμοί (σύνθεσης, σκηνοθεσίας, μονωδίας, παράστασης και δρώμενου) και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει η απονομή των βραβείων και των χρηματικών επάθλων στους νικητές.

Πηγή: Ιστοσελίδα Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: