Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου ορίζει ως υπεύθυνο για τη νεολαία έναν πρώην διευθυντή φυλακών!




Όπως είχαμε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες, ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, έθεσε ως κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής του ατζέντας την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των παιδιών και των νέων.

Το πρώτο μέτρο που έλαβε ο πομπώδης Johnson προς την κατεύθυνση αυτή ήταν να διορίσει ως υπεύθυνο του τομέα της εγκληματικότητας των νέων έναν πρώην διευθυντή φυλακών, τον Ray Lewis (διευθυντής στη φυλακή Woodhill στην περιοχή του Milton Keynes)!

Μάλιστα, ο δήμαρχος ζήτησε από τον Lewis να εφαρμόσει "τη δυναμική και αυστηρή προσέγγισή του" προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην τραγική τάση των τελευταίων ετών "παιδιά να σκοτώνουν άλλα παιδιά".

Η κακή μέρα από το πρωϊ φαίνεται: ο κύριος Johnson όχι μόνο ασπάζεται την αρνητική εικόνα για τα παιδιά και τους νέους, η οποία δημιουργήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης Tony Blair, αλλά φροντίζει να την δραματοποιεί ακόμη περισσότερο. Σημειολογικά δε, η απόφασή του να διορίσει σε θέση κλειδί πρώην διευθυντή φυλακών, μπορεί να ληφθεί ως η έναρξη μιας ακόμη πιο "σκληρής εποχής" για τα παιδιά και τους νέους του Λονδίνου, αν όχι της Μ. Βρετανίας.


Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: