Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Γερμανία: Europe@work



Η Γερμανική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο αφορά τη διοργάνωση διεθνών δραστηριοτήτων για νέους με θέμα την Ευρώπη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εθελοντές, νέους ηγέτες, εργαζόμενους στον τομέα της Νεολαίας, διαχειριστές προγραμμάτων και σε νέους, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση διεθνών δραστηριοτήτων ανταλλαγών νέων, και που προέρχονται από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση". Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην Βόννη, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου 2008 και θα έχει ως γλώσσα εργασίας τα αγγλικά.

Το σεμινάριο αποσκοπεί να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως:

- Πώς μπορώ να εργαστώ με νέους ανθρώπους πάνω στο ζήτημα της Ευρώπης χωρίς να τους κάνω να βαρεθούν;
- Πώς η Ευρώπη συνδέεται με τις καθημερινές εμπειρίες, τα προσωπικά προβλήματα και τις επιθυμίες της νεολαίας;
- Ποιες είναι οι κατάλληλες μέθοδοι εργασίας στον τομέα της Νεολαίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο;

Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και εκπαίδευσης θα καλυφθούν από την Γερμανική Εθνική Υπηρεσία. Σε ότι αφορά τα έξοδα μετάβασης στη Γερμανία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία για να διαπιστώσετε κατά πόσον προτίθεται να στηρίξει το ταξίδι σας (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-2531349 και 210-2532259, e-mail: layia@neagenia.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω σεμινάριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Γερμανική Εθνική Υπηρεσία:

Organizer Jugend fuer Europa; Mireille Gras; +49-228-9506229, gras@jfemail.de, http://www.jugendfuereuropa.de/service/nationalagenturen/

Προσοχή: Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο σεμινάριο αυτό, θα πρέπει να αποστείλετε την αίτησή σας στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, ήτοι έως τις 9 Μαϊου! Μπορείτε να μεταφορτώσετε το έντυπο της αίτησης από την ακόλουθη σύνδεση: http://www.salto-youth.net/static/downloads/training_downloads.php/1850/Applicationform.doc

Πηγή: Εκπαιδευτικός Οργανισμός SALTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: