Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Get me in!: Φυλλάδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση"


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τον οργανισμό SALTO, και με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των νέων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση", δημιούργησαν ένα εύχρηστο ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την Στρατηγική Ενσωμάτωσης/Ένταξης του προγράμματος. Το φυλλάδιο αυτό παρέχει στους νέους χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για την κατάρτιση σχεδίων ενσωμάτωσης/ένταξης, τα οποία να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση".

Σημειωτέον, ότι η κοινωνική ενσωμάτωση/ένταξη των νέων με λιγότερες ευκαιρίες αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματος "Νεολαία σε Δράση". Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι εάν θέλετε να αυξήσετε την πιθανότητα χρηματοδότησης του σχεδίου σας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ή ακόμη και το ποσό της χρηματοδότησής σας), φροντίστε το σχέδιο σας να αφορά οπωσδήποτε νέους με λιγότερες ευκαιρίες (π.χ. νέοι μετανάστες ή/και πρόσφυγες, ανήλικοι παραβάτες-νέοι αποφυλακισμένοι, νέοι απεξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, νέοι με αναπηρίες, κτλ.).

Μπορείτε να δείτε ή να μεταφορτώσετε το εν λόγω φυλλάδιο από την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/youth/pdf/doc727_en.pdf

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: