Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) στη Νορβηγία



Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση», σε συνεργασία με τον οργανισμό SALTO και τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες της Νορβηγίας και της Βουλγαρίας, διοργανώνουν σεμινάριο στη Νορβηγία υπό τον τίτλο «EVS Odyssey in Euromed».

Στο σεμινάριο αυτό, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 13 Απριλίου 2008 (4 ημέρες εργασίας), καλούνται να συμμετάσχουν αφενός εκπρόσωποι και μέλη φορέων/οργανώσεων νεολαίας που επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα εθελοντισμού στο πλαίσιο της Δράσης 2 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση», και αφετέρου εθελοντές που εκπροσωπούν ή και εργάζονται σε φορείς νεολαίας, οι οποίοι όμως είναι πιστοποιημένοι και διαθέτουν σχετική εμπειρία στη Δράση αυτή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτυχθεί η ποιότητα των προγραμμάτων εθελοντισμού και η ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (Δράση 2), αλλά ταυτόχρονα και η δημιουργία επαφών με εκπροσώπους οργανώσεων από τις χώρες της Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας (Euromed).

Το κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο ανέρχεται στα 50 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Νορβηγίας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία. Οι γλώσσες εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους στην Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» (fax: 210 2531879, ηλεκτρονική διεύθυνση: seminaria@neagenia.gr) το αργότερο μέχρι τις 3 Μαρτίου 2008 (την σχετική αίτηση μπορείτε να την μεταφορτώσετε από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=766&cnode=77).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού SALTO (http://www.salto-youth.net/EuromedCMS2008/) ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" (210 2599360).

Πηγές:

- SALTO
- Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: