Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Αλέξης Τσίπρας: Ο νεότερος αρχηγός πολιτικού κόμματος στην ιστορία της χώρας


Την περασμένη Κυριακή, ο 33χρονος Αλέξης Τσίπρας εξελέγη, με συντριπτική πλειοψηφία, νέος Πρόεδρος του Συνασπισμού. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ποσοστό 70.41% έναντι 28,67% του Φώτη Κουβέλη.

Δίχως διάθεση νεολαγνείας, πρόκειται πράγματι για τον νεότερο αρχηγό πολιτικού κόμματος στην ιστορία της χώρας, γεγονός το οποίο προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό στους μεσήλικες (και άνω) "επαγγελματίες" της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ορισμένοι εκ των οποίων εκφράστηκαν με πικρόχολα σχόλια ηλικιακού ρατσισμού (π.χ. "όταν εμείς κάναμε πολιτική, ο κύριος Τσίπρας δεν είχε γεννηθεί").

Όμως, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι επίσημες στατιστικές δείχνουν υπο-αντιπροσώπευση της ελληνικής νεολαίας στους δημοκρατικούς θεσμούς (Κοινοβούλιο, Α' και Β' Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) τότε η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αύξηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά, μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να ληφθεί.

Βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας θα κριθεί από τις πράξεις του, όμως δεν είναι σωστό να τον καταδικάζουμε εκ των προτέρων μόνο και μόνο επειδή είναι νέος...

Και στο τέλος-τέλος, ας αφήσουμε να κριθεί από τους συνομηλίκους του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: