Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Εκθέσεις Νέων Καλλιτεχνών: Βασίλης Βλασταράς - Δε μένω πια εδώ




Μην χάσετε την πρωτότυπη έκθεση του Βασίλη Βλασταρά με τίτλο "Δε μένω πια εδώ"! Η έκθεση θα λάβει χώρα στη γκαλερί Νέες Μορφές (Βαλαωρίτου 9Α), ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου μετά τις 7 μ.μ.


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου:


Βασίλειος Βλασταράς
«Δε μένω πιά εδώ»
Ζωγραφική – Περιβάλλον - Εγκατάσταση

Στην τρίτη ατομική του έκθεση στις Νέες Μορφές ο Βασίλης Βλασταράς παρουσιάζει ένα ζωγραφικό έργο – εγκατάσταση με τίτλο: «Δε μένω πια εδώ».

Ο Βλασταράς ακολουθεί τον ίδιο μηχανισμό σκέψης και τα ίδια σχήματα με τις προηγούμενες εργασίες του. Καταγίνεται με ιστορικά γεγονότα, αλληγορίες και πρόσωπα διάσημα ή άγνωστα. Ενδιαφέρεται για τα σημεία καμπής, τις πιο τραγικές αναπόφευκτες ιστορικές και προσωπικές στιγμές. Με μαγιά παλιότερα έργα, αναπτύσσει ζωγραφικά, σχέδια με κάρβουνο, μεγάλων διαστάσεων και κατασκευές.

Πρόκειται για μια ενότητα από πολιτικά έργα με πρόσχημα τον ερωτισμό και τον πόλεμο. Περιλαμβάνονται δύο βίντεο-προβολές στοιχεία από παλιότερες εκθέσεις - εικόνες από ανθρώπους, ήθη, βία, φυλακές, τιμωρία, εκτελέσεις. Τα έργα του έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα, ανθρωπολογικό και όχι μόνο με την έννοια της διαχείρισης. Κριτική στην εξουσία, αμφιβολία στην ιστορία της πολιτικής, αυτή είναι η βασική έννοια του αρχείου στο οποίο βασίζεται η δουλειά του Βλασταρά.
Παίζει επίσης με την αυτοαναφορικότητα με τα σύμβολα της τέχνης, δανείζεται πράγματα από την ιστορία της τέχνης και τα οικειοποείται, αλλά δεν τα ιδιοποιείται.

Τα γραπτά του Σελίν, αλλά και η προσωπικότητα του κολασμένου συγγραφέα, οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι πάντα στο μυαλό του, όσα διαβάζει λογοτεχνικά κείμενα, παραμένουν στη μνήμη του και στη ζωγραφική του. Οι εκθέσεις του Βλασταρά είναι διευρυμένες αυτοπροσωπογραφίες. Η ζωή του τα τελευταία 30 χρόνια, τα χρόνια της Σκύλλας και της Χάρυβδης, όπως λέει ο ίδιος.



Τόπος Έκθεσης: Γκαλερί Νέες Μορφές, Βαλαωρίτου 9Α, Τηλ 210 3616165
Διάρκεια Έκθεσης: 26 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2008
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10 π.μ.-2 μ.μ. και 6-9μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.-3μ.μ.

Πηγές:
- Ιστοσελίδα της Γκαλερί Νέες Μορφές: http://www.neesmorfesgallery.gr
- Blog του Βασίλη Βλασταρά: http://www.vlastaras.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: