Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Οι φωτογραφίες του μήνα: Ιανουάριος 2008



24/1/2008: Ιταλοί βουλευτές πανηγυρίζουν την πτώση της κυβέρνησης Prodi πίνοντας σαμπάνια και τρώγοντας prosciutto. Όλα αυτά, βεβαίως (!), συνέβησαν εντός του Ιταλικού Κοινοβουλίου και όχι σε κάποια trattoria...



11/1/2008: Ο 'σοσιαλιστής', Tony Blair , πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος και Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας για παραπάνω από δύο θητείες, στήριξε ένθερμα με ομιλία του τον κεντροδεξιό Πρόεδρο Σαρκοζί στο συνέδριο του UMP. Να σημειωθεί ότι ο "πολύς" Tony εργάζεται αυτή την περίοδο στην Αμερικανική εταιρεία επενδύσεων JP Morgan (με ετήσιες αποδοχές 3.38 εκατομμύρια ευρώ) ενώ παράλληλα αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στον ελβετικό ασφαλιστικό όμιλο Zurich Financial Services για θέματα διεθνών και περιβαλλοντικών σχέσεων (αντί περίπου 2.68 εκατομμυρίων ευρώ). Τέλος(;), προετοιμάζει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας άλλος 'σοσιαλιστής' και στενός φίλος του Tony, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhardt Schroeder βρήκε εργασία στην περίφημη Gazprom. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Schroeder επισκέφτηκε τα Κατεχόμενα της Κύπρου για 'δουλειές' φτάνοντας με ιδιωτικό τζετ στο παράνομο αεροδρόμιο 'Ερτζιάν'.

Να θυμήσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια οι Blair και Schroeder είχαν εισάγει ένα κοινό πρόγραμμα πολιτικής, το λεγόμενο "The Third Way/Neue Mitte", ως μια νέα σοσιαλιστική πρόταση για τον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: