Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Οι Νέοι προτιμούν τον 'cool' Αλέξη!


Ξεπερνά κάθε πρόβλεψη η πολιτική δυναμική που αναπτύσσει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας. Τούτο αποδεικνύεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", την περίοδο 12-14 Φεβρουαρίου 2008.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα της δημοσκόπησης "ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν αύριο είχαμε εκλογές", το 14.3% απαντάει Συνασπισμός φέρνοντας το κόμμα στην τρίτη θέση, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση με 27.8% σημειώνοντας όμως μεγάλη πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 24.5% χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της δύναμής του. Το ΚΚΕ περνά πλέον στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8.1% ενώ το ΛΑΟΣ διατηρεί τις δυνάμεις του με 4.1%.

Στην ερώτηση η οποία αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του πολιτικού μας συστήματος έρχεται πρώτος. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 54.3% των θετικών ψήφων της κοινής γνώμης, ο Κώστας Καραμανλής το 40.7% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 28.8%. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτής της ερώτησης, δείχνει ότι εκείνοι που κρίνουν περισσότερο θετικά τον Αλέξη Τσίπρα είναι οι νέοι και οι γυναίκες. Ειδικότερα, έχουν θετική άποψη για αυτόν το 55.2% των γυναικών και το 53.4% των ανδρών, το 63.1% όσων έχουν ηλικία από 18 έως 24 ετών, το 57.9% όσων έχουν ηλικία από 24 έως 44 ετών, το 54.6% όσων έχουν ηλικία από 45 έως 64 ετών και το 39.9% όσων έχουν ηλικία από 65 και άνω.

Μένει να δούμε κατά πόσον η δυναμική αυτή θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σαρωτικές αλλαγές του αρτηριοσκληρωτικού πολιτικού μας συστήματος.


Πηγή: Δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" (17/2/2008).

1 σχόλιο:

athanassios diakos είπε...

Twra sovara einai dinaton na pistevei o kosmos ton Tsipra!
Oti pio sintiritiko se neolaio!
Simfwnite me tin apopsi tou Tsipra yia ta panepistimia?