Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

The Euro-Mediterranean Youth Forum on Water and Intercultural Dialogue


Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο (International Year of Inter-Cultural Dialogue) και ως μέρος της πρωτοβουλίας "Νερό, το Κοινό μας Μέλλον" (Water our Common Future), οι φορείς Anna Lindh Foundation, Piedmont Regional Government και Paralleli Euro-Mediterranean Institute διοργανώνουν ένα Ευρω-Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας για το Νερό και την Διαπολιτισμικότητα στο Τορίνο της Ιταλίας, από τις 20 έως τις 25 Μαρτίου 2008. Το project αυτό είναι μέρος της εκστρατείας "1001 Actions for Dialogue" (www.1001actions.org).

Οι στόχοι του Φόρουμ είναι:

- Η ευαισθητοποίηση των νέων για τη θέση και τη σημασία του νερού ως στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρω-Μεσογειακής περιοχής.
- Η ενθάρρυνση των ανταλλαγών, της αλληλοκατανόησης και της γνώσης ανάμεσα στους νέους της Ευρω-Μεσογειακής περιοχής.
- Η δημιουργία ενός on-line forum και μιας φιλικής προς τον χρήστη ιστοσελίδας για τη θέση και τη σημασία του νερού για το κοινό καλό ως περιορισμένος πόρος και κεντρικό στοιχείο στην κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το Φόρουμ αποσκοπεί, επίσης, στο να κινητοποιήσει τους νέους σε σχέση με το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης εφαρμόζοντας μια διαπολιτισμική προσέγγιση.

Το Φόρουμ θα δώσει την ευκαιρία σε νέους από διαφορετικές χώρες να συναντηθούν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να πραγματοποιήσουν συζητήσεις με ειδικούς του τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν ομιλίες, workshops, παρουσιάσεις και εκθέσεις.

Το Φόρουμ απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικούς και ακτιβιστές. Στοχεύει νέους ηλικίας μεταξύ 20 και 35 ετών από τις 37 χώρες της Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας (Euro-Med countries). Από κάθε χώρα της Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Φόρουμ δύο νέοι.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρω-Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας για το Νερό (όροι-αίτηση συμμετοχής) μπορεί κανείς να αναζητήσει στήν ακόλουθη ιστοσελίδα: www.torinoyouthforum.org
Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στο Φόρουμ θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 1η Μαρτίου 2008.

Πηγή: Council of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια: