Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Η Ζωή έχει Χρώμα: Ενημερωτική Καμπάνια του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους Νέους


Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διεξάγει αυτή την περίοδο τηλεοπτική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για θέματα υγείας και πρόληψης με τίτλο "Η Ζωή έχει Χρώμα".

Τα τηλεοπτικά μηνύματα της εκστρατείας αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό/βία, τη σεξουαλική αγωγή, τη διατροφή, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια & το διαδίκτυο, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και την άσκηση.

Σε αυτή την, πραγματικά, αξιόλογη προσπάθεια συμμετέχουν ως "Πρεσβευτές Υγείας" δημοφιλείς νέοι καλλιτέχνες και αθλητές, όπως οι: Μάριος Αθανασίου, Ζέτα Μακρυπούλια, Λίνα Σακκά, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Κακλαμανάκης, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης και άλλοι.

Στο παρελθόν, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς είχε πραγματοποιήσει ανάλογες προσπάθειες ενημέρωσης (π.χ. εκστρατεία κατά του καπνίσματος, τηλεοπτικό σποτ κατά της βίας, οικονομική υποστήριξη σχετικών ενημερωτικών δράσεων διαφόρων Μ.Κ.Ο., κτλ.), όμως είναι η πρώτη φορά που καλύπτονται ταυτόχρονα τόσα διαφορετικά ζητήματα σχετικά με την υγεία των νέων στο πλαίσιο μιας και μόνο ενημερωτικής καμπάνιας.


Πηγή: Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: