Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ισπανία: Let's Meet for Participation




Η Ισπανική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό SALTO διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την Ανάπτυξη Προγραμμάτων με θέμα τη Δημοκρατία και τους Νέους. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην πόλη της Παμπλόνα (Ισπανία) από τις 16 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2008 και απευθύνεται σε: νέους γενικά, απασχολούμενους στον τομέα της Νεολαίας, εκπροσώπους οργανώσεων, μαθητικά συμβούλια, τοπικά (και άλλα) συμβούλια νέων και δημόσιους λειτουργούς, που προέρχονται από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση". Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά.

Οι κύριοι στόχοι του σεμιναρίου είναι:

- Η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των προγραμμάτων με θέμα τη Δημοκρατία και τους Νέους, κυρίως για τις τοπικές κοινωνίες.
- Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη διαχείριση προγραμμάτων και σε δεξιότητες επικοινωνίας.
- Η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων σε ότι αφορά δράσεις για νέους σε τοπικό επίπεδο.
- Η δημιουργία επαφών και πιθανών συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση".
- Η μελέτη των όρων-κανόνων-κριτηρίων της Δράσης 1.3. του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" (με σκοπό τη δημιουργία προτάσεων που να έχουν υψηλές πιθανότητες χρηματοδότησης από το εν λόγω Πρόγραμμα).

Τα έξοδα εκπαίδευσης, διαμονής, διατροφής και εσωτερικής μετακίνησης των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από την Ισπανική Εθνική Υπηρεσία. Τα έξοδα μετάβασης στην Ισπανία, καλύπτονται θεωρητικά από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία (θα πρέπει να προηγηθεί σχετική επιβεβαίωση με την Υπηρεσία!).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 18 Ιουλίου 2008 στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία: Αχαρνών 417, Τ.Κ. 11143, Αθήνα. Τηλ. 2102531349 και 210 2532259, e-mail: layia@neagenia.gr

Εάν κάποιος χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο σεμινάριο μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τους οργανωτές στον παρακάτω αριθμό: + 34 91 363 76 93. Ενδεχομένως να διαθέτει κάποιες πληροφορίες και η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία.

Πηγή: Εκπαιδευτικός Οργανισμός SALTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: