Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Διαγωνισμός Eurocompetition για μαθητές: «10 χρόνια με το Ευρώ»




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την εισαγωγή του Ευρώ διοργανώνει διαγωνισμό για μαθητές ηλικίας 10 έως 14 ετών από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Σλοβακίας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους για τα 10 χρόνια του Ευρώ φτιάχνοντας μια αφίσα (poster).

Ο διαγωνισμός θα ανοίξει επίσημα με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, στις 15 Σεπτεμβρίου 2008. Από την ημερομηνία αυτή και έπειτα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις συμμετοχές των μαθητών τους στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, ούτως ώστε ο καθένας να μπορεί να τις δει. Οι 16 νικητές του διαγωνισμού (ένας από κάθε χώρα) θα λάβουν ως έπαθλο μια digital camera ενώ οι αφίσες τους θα προβληθούν σε ειδική έκθεση που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ των 16 νικητών θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής, το βραβείο του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.eurocompetition.net

Πηγή: European Youth Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια: