Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Έναρξη Εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά





Το Συμβούλιο της Ευρώπης εγκαινίασε στις 15 Ιουνίου 2008, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά.

Μεταξύ των βασικών στόχων της Εκστρατείας είναι η πλήρης απαγόρευση της άσκησης σωματικής τιμωρίας στα παιδιά, η προαγωγή μιας θετικής στάσης ανάμεσα στους γονείς και η ενημέρωση του κοινού για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλη την Ευρώπη. Κεντρικό σύνθημα της Εκστρατείας είναι η φράση "Σήκωσε το χέρι ενάντια στο ξύλο"("Raise your hand against smacking").

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.coe.int/t/transversalprojects/children/default_en.asp

Πηγή: Council of Europe

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έχουν αναπτύξει έναν έντονο προβληματισμό (πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα) μεταξύ των πολιτών, υπάρχει παντού έντονη δυσαρέσκεια, οι πολιτικοί αμφισβητούνται σε ό,τι αφορά την πολιτική τους συμπεριφορά. Η προβληματική αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη, όλοι βλέπουν ότι οι πολιτικοί θεσμοί δεν προάγουν την κοινωνία,( οι πολιτικοί λένε οι πολίτες ενδιαφέρονται για λίγα μεγάλα συμφέροντα και όχι για το γενικό καλό), ενώ, και η όποια αλλαγή οπτικής επιχειρείται προκαλεί το γέλωτα την αποδοκιμασία, τον θυμό ή την αγανάκτηση του συνόλου της κοινωνίας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
http://neoinileias.blogspot.com/