Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

170 υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε άπορους νέους



Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη άρχισε να λειτουργεί στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1999 και σήμερα χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες στην Ελλάδα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Μέχρι σήμερα χορηγήθηκαν 1370 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και το διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, με την προϋπόθεση οι υπότροφοι να είναι συνεπείς στην παρακολούθηση και στη μελέτη των μαθημάτων τους.

Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, από αρχάριους μέχρι και Proficiency (Universities of Cambridge και Michigan) και αφορούν όλες τις ηλικίες, αρκεί ο υποψήφιος να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Ο υποψήφιος επίσης θα πρέπει να έχει ελληνική καταγωγή και να είναι Ελληνο-ορθόδοξος.

Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος, δηλαδή στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου, στη Βούλα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 θα χορηγηθούν συνολικά 170 υποτροφίες.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη μέχρι τις 13 Ιουνίου 2008, υποβάλλοντας αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.lascaristrust.gr/ ή να επικοινωνήσετε με το γραφείο του ιδρύματος: Υψηλάντου 21, Κολωνάκι 10675, Τηλ: 210 7299171-2, e-mail: mlsp@otenet.gr.


Υ.Γ. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του ιδρύματος. Όμως γιατί τέθηκε ο όρος ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες και χριστιανοί ορθόδοξοι; Με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται νέοι μετανάστες ή πρόσφυγες οι οποίοι θα είχαν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκεκριμένη υποτροφία.

Πηγή: Ιστοσελίδα Ιδρύματος Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: