Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας καλωσορίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει νέα οδηγία εναντίον των διακρίσεων



Στις 16 Ιουνίου 2008, ο Επίτροπος Barrot, επιβεβαίωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει μια νέα, διατομεακή, οδηγία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση την ηλικία, την αναπηρία, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων. Στο παρελθόν είχε διαμορφωθεί παρόμοια οδηγία, η οποία όμως αναφερόταν μόνο στον τομέα της απασχόλησης, ενώ η νέα θα αφορά σε όλους τους χώρους της κοινωνικής ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, μαζί με άλλες οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και συνδικάτα, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εμείς, οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και τα συνδικάτα που εργαζόμαστε για την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη, καλωσορίζουμε την απόφαση για τη σύσταση νέας οδηγίας εναντίον των διακρίσεων και συγχαίρουμε τόσο τον Πρόεδρο Barroso όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συνεχή δέσμευσή τους στον στόχο της ισότητας για όλους. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως αυτή την σημαντική απόφαση για την επέκταση της προστασίας εναντίον των διακρίσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής διότι έτσι θα διασφαλιστεί αφενός ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες προστατεύονται με τον ίδιο τρόπο απέναντι στις διακρίσεις και αφετέρου ότι απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Επίσης, ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την σθεναρή υποστήριξή του και ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να υποστηριχθεί από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ανακοίνωση υπογράφηκε από τις παρακάτω οργανώσεις:

- ILGA-Europe – the European Region of the International Lesbian and Gay Association (ILGA) – www.ilga-europe.org
- ENAR – the European Network Against Racism - www.enar-eu.org
- ETUC – the European Trade Union Confederation - www.etuc.org
- EWL – the European Women’s Lobby - www.womenlobby.org
- YFJ – the European Youth Forum - www.youthforum.org
- EAPN – the European Anti-Poverty Network - www.eapn.org
- SOLIDAR - a network of social and economic justice NGOs working in co- development and international cooperation, social policy and social service provision, and life-long learning – www.solidar.org
- AGE - the European Older People's Platform - www.age-platform.org


Πηγή: European Youth Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια: