Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Νέοι: Πρωταθλητές στην Ανεργία


Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την προηγούμενη εβδομάδα για την ανεργία των νέων, σε ότι αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2008, υπήρξαν ιδιαιτέρως απογοητευτικά. Έτσι, ενώ η συνολική ανεργία διαμορφώνεται γύρω στο 8,3%, τα ποσοστά της ανεργίας των νέων καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις μεταξύ όλων των ηλικιακών κατηγοριών .

Πιο συγκεκριμένα, στις ηλικίες 15-24 ετών η ανεργία ανέρχεται στο 27,1%, ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πάνω από ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος).

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οι νέοι που προσπαθούν να εισέλθουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες ενώ συχνά αποτυγχάνουν να βρουν κάποια απασχόληση: είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεργία στην κατηγορία αυτή αγγίζει το 33,4%.

Τέλος να σημειωθεί ότι η ανεργία στην ηλικιακή κατηγορία 25-34 ετών φτάνει στο 11,9% (εδώ όμως αξίζει να μελετήσει κανείς ποιες είναι οι αμοιβές αυτών των ανθρώπων: βλέπε γενιά των 700 Ευρώ...).


Πηγές: Εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: