Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Σουηδία: Inclusion and Democratic Decision Making in Environmental Youth NGOs




Είσαι νέος οικολόγος που εργάζεται υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος; Προσπαθείς να πετύχεις το όραμά σου μέσω της συνεργασίας σου με άλλους νέους; Επιθυμείς για την οργάνωση στην οποία συμμετέχεις να είναι πιο δημοκρατική και πιο "ανοιχτή" απέναντι στα νέα μέλη; Εάν ναι, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσένα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Youth and Environment Europe (YEE) σε συνεργασία με την Σουηδική μη κυβερνητική οικολογική οργάνωση Fältbiologerna (Nature and Youth Sweden) και με την οικονομική στήριξη του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Νεολαίας (Συμβούλιο της Ευρώπης), διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο στην πόλη Växhuset της Σουηδίας από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου 2008. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους οικολόγους από όλη την Ευρώπη και έχει ως βασικό του στόχο να δώσει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να βοηθήσουν τις οικολογικές/περιβαλλοντικές οργανώσεις τους να γίνουν πιο δημοκρατικές, πιο "ανοιχτές" και πιο αποτελεσματικές.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν στις συμμετοχικές μεθόδους εργασίας σε ομάδες, στη διαχείριση συγκρούσεων, στη δημοκρατική ηγεσία, στη μη βίαιη επικοινωνία, στην ενεργό συμμετοχή, στη δυναμική των ομάδων, κτλ.

Κόστος συμμετοχής:
Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν πλήρως από τους οργανωτές ενώ τα έξοδα μετάβασης θα επιστραφούν στους συμμετέχοντες σε ποσοστό 70%. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό κόστος εγγραφής στο σεμινάριο της τάξεως των 25 Ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω σεμινάριο θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους πριν τις 14 Μαϊου 2008 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: yee.sweden@gmail.com. Μπορείτε να μεταφορτώσετε το σχετικό έντυπο αίτησης από την ακόλουθη σύνδεση: http://youth.nfrance.com/export/sites/default/youth-partnership/news/attachments/YEE-Sweden---Application-form.doc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω σύνδεση: http://youth.nfrance.com/export/sites/default/youth-partnership/news/attachments/YEE-Sweden---Description.doc

Πηγή: Youth Partnership

Δεν υπάρχουν σχόλια: