Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Γαλλία: European Citizenship Training Course in French Language



Με ευκαιρία τη Γαλλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Youth Partnership (ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης) σε συνεργασία με την Γαλλική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την Ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε διαχειριστές προγραμμάτων, εκπαιδευτές, νέους ηγέτες, εργαζόμενους στον τομέα της Νεολαίας, πολιτικούς που λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα νεολαίας καθώς και σε νέους γενικά, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση". Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην περιοχή του Marly-le-Roi της Γαλλίας, μεταξύ 1 και 7 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ η η γλώσσα εργασίας θα είναι τα γαλλικά.

Ο βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση μιας πιο κριτικής, δημοκρατικής και Ευρωπαϊκής ιδιότητας του πολίτη, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση".

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα:

- Αναλυθούν διεξοδικά το νόημα, η σχέση και οι επιπτώσεις της Ιδιότητας του Ευρωπαίου Πολίτη στο χώρο των υπηρεσιών για νέους.
- Αναζητηθούν οι δυνατότητες τις οποίες παρέχει η Ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη για μια ενεργή δημοκρατική αλλαγή στην κοινωνία.
- Θα μελετηθεί ο σημερινός λόγος (discourse) γύρω από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη (έννοιες, επίσημα νοήματα και εκφράσεις).
- Θα αναδειχθούν οι συνδέσεις ανάμεσα στην Ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία.


Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και εκπαίδευσης θα καλυφθούν από τη Γαλλική Εθνική Υπηρεσία. Σε ότι αφορά τα έξοδα μετάβασης στη Γαλλία, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" για να διαπιστώσετε κατά πόσον προτίθεται να χρηματοδοτήσει το ταξίδι σας (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-2531349 και 210-2532259, e-mail: layia@neagenia.gr).

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο σεμινάριο μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας on-line μέσα από την ακόλουθη σύνδεση: http://www.salto-youth.net/find-a-training/1266.html (κατόπιν κάνετε "κλικ" στην επιλογή Fiche de candidature "Stage de formation à la Citoyenneté européenne"). Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει πριν τις 15 Ιουνίου 2008.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω σεμινάριο μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους οργανωτές:
INJEP
Gilles Baccala
11 rue Paul Leplat 78160 Marly-le-Roi
Phone: + 33 1 39 17 27 86
Fax: + 33 1 39 17 25 57
E-mail: baccala@injep.fr
http://www.jeunesseenaction.fr



Πηγές:
-Εκπαιδευτικός Οργανισμός SALTO.
-Council of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια: