Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Ο νέος Δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, τα βάζει με τα παιδιά και τους νέους!



Ήταν μια ηλιόλουστη Παρασκευή του Μαϊου του 1997, όταν ο Tony Blair δήλωνε ότι "μια Νέα Ανατολή" έρχεται. Χθες, μια άλλη Παρασκευή του Μαϊου, ακριβώς 11 χρόνια μετά, η εικόνα άλλαξε, και το Εργατικό Κόμμα φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα φάση, στη ζώνη του "Πολιτικού Λυκόφωτος"...

Το Εργατικό Κόμμα ήρθε τρίτο και καταϊδρωμένο στις Δημοτικές Εκλογές του Λονδίνου, λαμβάνοντας μόλις 24% των ψήφων, το χειρότερο ποσοστό του κόμματος εδώ και 40 χρόνια! Τότε ακριβώς, το 1968, η παταγώδης ήττα στις Δημοτικές Εκλογές συνοδεύτηκε, μετά από δύο χρόνια, από αντίστοιχη ήττα στις Εθνικές Εκλογές. Και όλοι τώρα στη Γηραιά Αλβιώνα αναρωτιούνται μήπως οι Εργατικοί έχουν την ίδια τύχη και το 2010. Με την κατρακύλα που έχει πάρει το κόμμα από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Gordon Brown, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς!

Νέος δήμαρχος του Λονδίνου αναδείχθηκε με τους Tories, ο λαϊκιστής Boris Johnson, μια περίεργη πολιτική περσόνα που σύμφωνα με τον βιογράφο του, Andrew Gimson, "το όνειρό του είναι να γίνει Πρωθυπουργός".

Ο κύριος Johnson δεν μας αρέσει διότι με το "καλημέρα" στη δημαρχία, τα έβαλε με τα παιδιά και τους νέους. Συγκεκριμένα, σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα του Λονδίνου αυτή την εποχή είναι η "τραγικά αυτοκαταστροφική [εγκληματική] συμπεριφορά ορισμένων από τα παιδιά του". Και συνέχισε λέγοντας, "Η δική μου δουλειά, ως δήμαρχος, είναι να ηγηθώ της μάχης ενάντια σε αυτό το φαινόμενο και ελπίζω όλοι να με ακολουθήσουν στην προσπάθειά μου αυτή".

Η σκληρή στάση απέναντι στα παιδιά και στους νέους καλά κρατεί στη Μεγάλη Βρετανία!


Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: