Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στο Πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση- Youth support systems: Projects encouraging creativity and innovation in the youth sector



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ — EACEA/12/09
Πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση»
Δράση 4.4 — Σχέδια που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της νεολαίας

Η συγκεκριμένη πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει ως στόχο την στήριξη σχεδίων που αποσκοπούν στην εισαγωγή, υλοποίηση και προαγωγή καινοτόμων και ποιοτικών στοιχείων στις εργασίες που σχετίζονται με την άτυπη εκπαίδευση και τη νεολαία.

Τέτοιου είδους καινοτόμα και ποιοτικά στοιχεία μπορεί να αναφέρονται:
1. Στο περιεχόμενο των προτεινόμενων δραστηριοτήτων, ή/και
2. Στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται με σκοπό την εκτέλεση των δραστηριοτήτων, με βάση νέες προσεγγίσεις στον τομέα της άτυπης εκπαίδευσης και της νεολαίας.


Θέματα προτεραιότητας:

Το 2009, στο πλαίσιο της πρόσκλησης προτάσεων, θα αποδοθεί προτεραιότητα σε σχέδια τα οποία εστιάζουν στα ακόλουθα θέματα:

α) στον εγγραμματισμό της νεολαίας στα μέσα επικοινωνίας
β) στις «ηλεκτρονικές» εργασίες που σχετίζονται με τη νεολαία

Οι προτάσεις υποβάλλονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι οργανισμοί αυτοί μπορεί να είναι: μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), δίκτυα, δημόσιες αρχές.

Στα σχέδια πρέπει να συμμετέχουν εταίροι από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές χώρες του προγράμματος (συμπεριλαμβανομένου του αιτούντος οργανισμού), εκ των οποίων τουλάχιστον μία να είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι φυσικά πρόσωπα δεν δύνανται να διεκδικήσουν επιχορήγηση.

Τα σχέδια πρέπει να καταρτισθούν έτσι ώστε να περιλαμβάνουν δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και να εμπίπτουν στον τομέα της νεολαίας και της άτυπης εκπαίδευσης.

Τα σχέδια τα οποία θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να ξεκινήσουν μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 και της 31ης Μαρτίου 2010. Θα έχουν ελάχιστη διάρκεια 12 μηνών και μέγιστη διάρκεια 18 μηνών.

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2009 στην ακόλουθη διεύθυνση:

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency
«Youth in Action» Programme — EACEA/12/09
BOUR, 4/029
Avenue du Bourget, 1
BE-1140 BRUSSELS

Αναλυτικές κατευθυντήριες γραμμές για τους υποψηφίους, καθώς και έντυπα υποβολής αιτήσεων, διατίθενται στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://eacea.ec.europa.eu/youth/funding/2009/call_action_4_4_en.phpn

Πηγές:
- http://eacea.ec.europa.eu/youth/funding/2009/call_action_4_4_en.php
- http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2009:123:0014:0016:EL:PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: