Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Το Youth Event της Τσεχικής Προεδρίας (updated)



Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, το Youth Event της Τσεχικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε χώρα στην Πράγα από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2009.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης 80 νέοι και αντιπρόσωποι οργανώσεων νέων από όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω στο θέμα της νέας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Νεολαία – η οποία αποκρυσταλλώνεται στο κείμενο: «Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νεολαία-Επενδύοντας και Ενδυναμώνοντας» (EU Strategy for Youth – Investing and Empowering).

Οι σχετικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο πέντε διαφορετικών workshops, τα οποία περιελάμβαναν τις εξής θεματικές: 1. εθελοντισμός και εκπαίδευση. 2. συμμετοχή, πληροφόρηση και νεολαία στον κόσμο. 3. διαμόρφωση πολιτικών επί τη βάση συγκεκριμένων στοιχείων. 4. απασχολησιμότητα, επιχειρηματικότητα, προώθηση του ταλέντου και της δημιουργικότητας. 5. κοινωνική ένταξη και υγεία.


Στο τέλος της εκδήλωσης, οι νέοι διαμόρφωσαν κείμενο συμπερασμάτων και προτάσεων σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να καλυφθούν ορισμένα κενά στη νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Νεολαία.

Μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο κείμενο συμπερασμάτων και προτάσεων (στην αγγλική γλώσσα) στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.ye2009.cz/

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: