Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς σχετικά με την 14η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου



Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των νέων καλλιτεχνών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 14η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στα Σκόπια, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2009 και έχει ως θέμα έναν παλιό μύθο της πόλης των Σκοπίων τις «7 Πύλες».

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς:

"Η επιλογή των νέων δημιουργών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα έγινε από καλλιτεχνικές επιτροπές αξιολόγησης, οι οποίες αποτελούνται από κριτικούς και εμπειρογνώμονες κάθε τομέα της τέχνης. Παράλληλα ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η κοινωφελής επιχείρηση «Ίρις» του Δήμου Σταυρουπόλεως επέλεξαν καλλιτέχνες από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή.

Οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι:

H Κανδεράκη Χριστίνα και η Μυρτώ Παπαδοπούλου στη φωτογραφία, το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα «Πλειάδες» στη μουσική, η Κατσαδήμα Αντιγόνη και η Μαρία –Άρτεμις Γκόλφη στη Λογοτεχνία, η Άννα Καρατζά, η Ιωάννα Παπαγεωργίου και ο Γεώργιος Σπυρόπουλος στα εικαστικά, ο Μιχάλης Αδάμης στις εγκαταστάσεις, η Πατρίτσια Απέργη (ομάδα «Αερίτες») στο χορό, ο Άρης Χατζόπουλος στο video art, η Χαρά Κολαίτη στο θέατρο- pyblic art.

Από την «Ίρις» κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης επελέγησαν στον τομέα των εγκαταστάσεων η Περσεφόνη Μύρτσου και ο Άρης Μπέζας , στη φωτογραφία η Ελένη Στεργίου και στο χορό η ομάδα « Drossa Maza». Τέλος από το δήμο Θεσσαλονίκης έχει επιλεγεί στον τομέα της φωτογραφίας η Αποστολία Δεμερτζή".


Να σημειωθεί ότι στη 14 Biennale πρόκειται να συμμετάσχουν 713 νέοι καλλιτέχνες (ηλικίας από 18 έως 30 ετών) από 46 χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε διάφορους τομείς της τέχνης όπως: Εικαστικά, Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Comics, Κινηματογράφος, Video, Γραφικές τέχνες, Βιομηχανικό Σχέδιο, Μόδα, Φωτογραφία, Λογοτεχνία, Cyber Art, Γαστρονομία, Μουσική, Χορός, Θέατρο και Καλλιτεχνικά Δρώμενα.

Περισσότερες πληροφορίες για την 14η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.emyan.org/main/index.php?option=com_content&view=article&id=319&Itemid=190

Πηγές:
-Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
-Skopje Biennial 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: