Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Οι 43οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες στην Αθήνα



Από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2009 η πόλη της Αθήνας θα φιλοξενήσει τους 43ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες.

Στόχος των αγώνων αυτών δεν είναι η νίκη αλλά η δημιουργία δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ νεαρών αθλητών από όλα τα μέρη του κόσμου. Στα 40 χρόνια της ιστορίας τους, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες έχουν φιλοξενήσει περισσότερα από 30.000 παιδιά από όλες τις ηπείρους γνωρίζοντάς τους διαφορετικούς τόπους και βοηθώντας τους να κατανοήσουν διαφορετικούς πολιτισμούς. Σήμερα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) σε ετήσια βάση λαμβάνοντας τη μορφή Παιδικής Ολυμπιάδας.

Στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες της Αθήνας, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, θα διεξαχθούν αγωνίσματα όχι μόνο για παιδιά με αναπηρία αλλά και μικτά, στα οποία θα συμμετέχουν μαζί παιδιά με και χωρίς αναπηρία. Με αυτό τον τρόπο η Οργανωτική Επιτροπή των 43ων Διεθνών Παιδικών Αγώνων αποσκοπεί στο να προωθήσει την ιδέα της ισότητας όλων των παιδιών ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές τους και ταυτόχρονα να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

Πληροφορίες για τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Διεθνών Παιδικών Αγώνων της Αθήνας: http://www.athens2009icg.gr

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα των Διεθνών Παιδικών Αγώνων της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: