Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας: "Φανταστείτε Έναν Nέο Kόσμο"



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (European Year of Creativity and Innovation 2009), διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο "Φανταστείτε έναν νέο κόσμο".

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι αλλά και σπουδαστές φωτογραφίας, οι οποίοι κατοικούν σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα, στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν ή τη Νορβηγία.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού θα είναι ο καθηγητής φωτογραφίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Σχολών Καλών Τεχνών (ELIA) Chris Wainwright. Οι υποψηφιότητες θα κριθούν από διεθνή επιτροπή επαγγελματιών αναγνωρισμένου κύρους από τους τομείς της φωτογραφίας και των καλών τεχνών, οι οποίοι θα επιλέξουν τους νικητές.

Επιπλέον, οι ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον υποψήφιο στον οποίο θα απονεμηθεί το βραβείο κοινού μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν διάφορα βραβεία, όπως φωτογραφικές μηχανές, φωτογραφικό εξοπλισμό, ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις και ευρεία αναγνώριση του ταλέντου τους στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα πρέπει να καταθέσουν τη συμμετοχή τους έως τις 31 Αυγούστου 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση: www.imagine2009.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: