Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Education and Civilization - Influence on EVS



Ο Οργανισμός SALTO EuroMed RC και η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" της Μάλτας, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Εκπαίδευσης και Πολιτισμού και κατά πόσον αυτές συνιστούν κινητήριο δύναμη η εμπόδιο στην ποιοτική ανάπτυξη της Ευρω-Μεσογειακής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στη Μάλτα, από τις 3 έως τις 11 Μαϊου 2008 και απευθύνεται σε διαχειριστές προγραμμάτων, νέους ηγέτες και εργαζόμενους στον τομέα της Νεολαίας, οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), της Eυρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), την Τουρκία ή από χώρες-εταίρους της Μεσογείου. Οι γλώσσες του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του σεμιναρίου είναι:

- Η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον πολιτισμό των χωρών της Ευρω-Μεσογειακής συνεργασίας και η συνειδητοποίηση της επίδρασης που ασκεί ο ένας πολιτισμός πάνω στον άλλο.
- Η διενέργεια συζήτησης σχετικά με τον τρόπο που ο πολιτισμός επιδρά πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα και στις εκπαιδευτικές συμπεριφορές και στις δύο πλευρές της Μεσογείου.
- Η σύγκριση των διαφορετικών εκαπιδευτικών συστημάτων και η ανάλυση των ομοιοτήτων και των διαφορών τους.
- Η ανταλλαγή εννοιών/όρων σχετικά με τις εθελοντικές υπηρεσίες.
- Η απόκτηση δεξιοτήτων που θα διασφαλίσουν την ποιοτική διαχείριση των δράσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euro-Med YOUTH.
- Η δημιουργία ενός τεχνικού και εκπαιδευτικού εγχειριδίου για την υλοποίηση της Ευρω-Μεσογειακής Εθελοντικής Υπηρεσίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω σεμινάριο από την Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων "Νεολαία σε Δράση" και Euro-Med YOUTH, μέχρι τις 4 Απριλίου 2008.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Μάλτας, όμως θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία για να βεβαιωθείτε εαν μπορούν να σας καλύψουν τα έξοδα μετάβασης (Αχαρνών 417-Αθήνα-Τ.Κ. 11143, Τηλ. 210 2531349/2532259, E-mail: layia@neagenia.gr).

Μπορείτε να μεταφορτώσετε την σχετική αίτηση συμμετοχής από την σύνδεση: http://www.youthmalta.org/member_files/File496.doc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο: http://www.youthmalta.org/member_files/File494.doc

Πηγές: Ιστοσελίδες SALTO και Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" της Μάλτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: