Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας ενθαρρύνει τους νέους άνδρες να συνεισφέρουν στην επίτευξη της ισότητας μεταξύ των φύλων


YFJ encourages young men to commit themselves to gender equality

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζει τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι άνδρες στην επίτευξη της ισότητας μεταξύ των φύλων, προωθώντας με τη στάση και τη δράση τους κοινωνική δικαιοσύνη για τις γυναίκες μέσω αλλαγών στο νομικό, πολιτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, στο κείμενο πολιτικής του που τιτλοφορείται “Achieving equality between women and men” παροτρύνει όλους τους νέους άνδρες να συμμετάσχουν μαζί με τις νέες γυναίκες στα διάφορα κινήματα της κοινωνίας πολιτών προκειμένου να προαγάγουν την έμφυλη ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας αναμένει από τους νέους άνδρες, και γενικά από τους άνδρες όλων των ηλικιών, να αναλάβουν ευθύνες που αφορούν τη φροντίδα των παιδιών και την οικιακή εργασία, διότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει καταλυτικά την επαγγελματική πρόοδο των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, το Φόρουμ ζητά από τους πολιτικούς την εξασφάλιση της γονικής άδειας και για τους δυο γονείς σε ισότιμη βάση, αλλά και την επέκταση των υποστηρικτικών δομών παιδικής φροντίδας.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, Bettina Schwarzmayr, δήλωσε ότι "Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας καλεί τους νέους άνδρες, και γενικά τους άνδρες, να παίξουν ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των στερεοτύπων που σχετίζονται με το φύλο". Και συμπλήρωσε ότι, "οι νέοι άνδρες και οι νέες γυναίκες χρειάζεται να αμφισβητήσουν μαζί τις διάφορες αντιλήψεις που βρίσκονται πίσω από τις παραδοσιακές κοινωνικές σχέσεις που αφορούν το φύλο και έτσι να συνεισφέρουν στην ενεργό προώθηση πολιτικών και συμπεριφορών οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους".

Πηγή: European Youth Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια: