Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Ρίξε το Βάρος στο Παιδί



Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκίνησε πρόσφατα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία με τίτλο "Ρίξε το βάρος στο παιδί". Βασικός στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης καθώς πλέον η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα για τη χώρα μας, αφού η συχνότητά της φτάνει το 54% σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και το 40% σε εφήβους 12-17 ετών!

Δίνεται η εντύπωση μιας συγκροτημένης προσπάθειας καθώς η εν λόγω εκστρατεία αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τέσσερις ακόμη κρατικούς φορείς (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υφυπουργείο Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) και η οποία απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εκστρατεία περιλαμβάνει:

- Tην επίσκεψη και τη διανομή ενημερωτικών εντύπων σε επιλεγμένα σχολεία της χώρας από τους Ολυμπιονίκες και τους πρεσβευτές της εκστρατείας «Η Ζωή έχει Χρώμα».
- Tη διοργάνωση βιωματικής εκδήλωσης «Σπίτι της Υγιεινής Διατροφής» στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό του Συντάγματος με στόχο την ενημέρωση των παιδιών σ’ ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο.
- Τη διοργάνωση ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών σε συνεργασία με την ΕΡΤ για το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Πηγή: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: