Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Εκλογές για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων: Τελευταία ευκαιρία για εγγραφή στα Μητρώα Νέων


Σε προηγούμενο άρθρο μας (30/1/08) είχαμε σχολιάσει την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς σχετικά με τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤΟ.ΣΥΝ.). Τότε, είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για το κατά πόσο οι νέοι θα στηρίξουν τον νέο θεσμό μιας και δεν είχαν την απαραίτητη πληροφόρηση για αυτόν.

Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι εδώ και δύο ημέρες η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανέλαβε πρωτοβουλία ενημέρωσης της νεολαίας για τα ΤΟ.ΣΥΝ. (διαφημιστικά έντυπα, αφίσες σε σταθμούς του Μετρό, ραδιοφωνικά & τηλεοπτικά σποτ, λειτουργία ιστοσελίδας αφιερωμένης στα ΤΟΣΥΝ, κτλ.). Βεβαίως, η εκστρατεία θα είχε μεγαλύτερη απήχηση εάν ξεκινούσε νωρίτερα, διότι τώρα η Γραμματεία έχει στη διάθεσή της μόνο 5 ημέρες για να παροτρύνει τους νέους να εγγραφούν στα Μητρώα Νέων των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές...

Κλείνοντας, να θυμήσουμε τα εξής:

- Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν οι νέοι ηλικίας από 15 έως 28 ετών.
- Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή στα Μητρώα Νέων είναι η 7η Μαρτίου.
- Οι εκλογές για την ανάδειξη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων θα διεξαχθούν στις 22, 23, 29 ή 30 Μαρτίου (κάθε Δήμος ή Κοινότητα επιλέγει μια από τις παραπάνω ημερομηνίες για τη διαξαγωγή των εκλογών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων και τις επικείμενες εκλογές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.tosyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: