Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Appetiser1: An introduction to international youth work



Η Ολλανδική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Μια εισαγωγή στις διεθνείς υπηρεσίες για νέους». Το σεμινάριο θα λάβει χώρα από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2008 στην Ολλανδία και απευθύνεται σε διαχειριστές προγραμμάτων, νέους ηγέτες και άλλους νέους, καθώς και σε εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας. Δήλωση συμμετοχής στο σεμινάριο μπορούν να απευθύνουν υποψήφιοι από τις παρακάτω χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λιχτενστάιν, Τουρκία και Ελβετία. Να σημειωθεί ότι η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά.

Το σεμινάριο αποσκοπεί:

-Στην ανταλλαγή εμπειριών σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τοπικά προγράμματα που αφορούν νέους.
-Στην αναζήτηση ευκαιριών χρηματοδότησης προγραμμάτων για νέους από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση».
-Στην ανάλυση παραδειγμάτων ποιοτικών προγραμμάτων για νέους τα οποία υποστηρίχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση».
-Στο να υποδείξει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να ωφεληθούν από το διεθνές πλαίσιο σε δράσεις που αφορούν το τοπικό επίπεδο.

Κόστος συμμετοχής:

Η Ολλανδική Εθνική Υπηρεσία θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων, ενώ τα έξοδα μετάβασης θα πληρωθούν από την αντίστοιχη Εθνική Υπηρεσία της χώρας προέλευσης του κάθε συμμετέχοντα. Χρειάζεται να υπογραμμιστεί στο σημείο αυτό, ότι στην περίπτωση των Ελλήνων υποψηφίων, η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία (και όχι η Ολλανδική) θα αποφασίσει για το ποιοι θα συμμετάσχουν τελικώς στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω σεμινάριο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα:
http://www.salto-youth.net/Appetiser/

Πηγή: Οργανισμός SALTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: