Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Παρέμβαση του Συνήγορου του Παιδιού για τη συμμετοχή παιδιών σε ψυχαγωγικές εκπομπές & "διαγωνισμούς ταλέντων"


Ο Συνήγορος του Παιδιού παρενέβη πρόσφατα δημόσια ζητώντας την προστασία των ανηλίκων που συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές εκπομπές και διαγωνισμούς ταλέντων, από κινδύνους σε βάρος της ψυχοκοινωνικής τους υγείας, αλλά και των ανήλικων θεατών από τέτοιου είδους τηλεοπτικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνήγορος του Παιδιού απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο (την οποία κοινοποίησε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το ΕΣΡ και τους εκπροσώπους των κομμάτων), με την οποία εφιστά την προσοχή της Πολιτείας ως προς την προστασία της παιδικής ηλικίας με τη λήψη σχετικών μέτρων και τη διαμόρφωση ενός ειδικού νόμου για την προστασία των παιδιών που συμμετέχουν στις εκπομπές αυτές αλλά και αυτών που τις βλέπουν.

Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Παιδιού επισημαίνει στην επιστολή του ότι "τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα (που τα βλέπουν κυρίως μεγάλοι και έχουν στόχο το κέρδος και την τηλεθέαση) αντιγράφουν συμπεριφορές μεγάλων που δεν ταιριάζουν στην ηλικία τους, κάνουν πρόβες, κρίνονται και βαθμολογούνται, δίνουν συνεντεύξεις κ.λπ., κάτι που μπορεί να τα αγχώσει, να τα κουράσει ψυχικά και σωματικά, να προκαλέσει αφορμή για κοροϊδία από φίλους και γνωστούς".

Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε το σύνολο της επιστολής αυτής, επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση: http://www.synigoros.gr/pdfs/21_02_Deltio_Paidi.pdf

Πηγή: Συνήγορος του Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: