Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ευρωπαϊκός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για Μαθητές: European Development Youth Prize 2008/9



Μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών από όλη την Ευρώπη καλούνται να λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό Βραβείο Ανάπτυξης για Νέους 2008/09» (European Development Youth Prize 2008/09).

Θα επιλεγούν 27 νικητές από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δηλαδή, ένας νικητής σε κάθε κράτος μέλος). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από κάθε κράτος μέλος, ένας μαθητής και ένας δάσκαλος θα αναδειχθούν νικητές του διαγωνισμού στη συγκεκριμένη χώρα, κερδίζοντας ως έπαθλο ένα ταξίδι στην Αφρική.

Ο διαγωνισμός δίνει έμφαση στο ζήτημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην Αφρική και περιλαμβάνει τρεις θεματικές: ισότητα των δύο φύλων, παιδί και νεολαία και πολιτισμική ποικιλότητα. Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να περιέχουν δύο μέρη: ένα σύντομο μήνυμα 100 χαρακτήρων που να αναφέρεται στο θέμα του διαγωνισμού και ένα έργο με τη μορφή της αφίσας ή του βίντεο. Να σημειωθεί ότι η διάρκεια του βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 λεπτά, ενώ η αφίσα μπορεί να έχει τη μορφή ζωγραφικού πίνακα, σχεδίου, κολάζ, κτλ. Τα υποψήφια έργα θα πρέπει να αποσταλούν στις Βρυξέλλες μέχρι τις 31 Μαϊου 2009.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση: http://www.dyp2008.org/

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: