Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Επιχορήγηση 15.000 ευρώ σε 6.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες




Με απόφαση που υπέγραψε στις 3 Μαρτίου η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος επιχορήγησης 6.000 νέων ελευθέρων επιστημόνων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχορήγηση νέων ελευθέρων επαγγελματιών - νέων επιστημόνων έτους 2009», το οποίο προσφέρει ποσό επιχορήγησης 15.000 ευρώ ανά άτομο και αφορά νέους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους, φαρμακοποιούς, δικηγόρους και μηχανικούς) ηλικίας μέχρι 34 ετών, για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης παροχής υπηρεσιών, συναφούς με την ειδικότητά τους. Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες. Να σημειωθεί ότι το όριο ηλικίας συμμετοχής μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τα 42 έτη για μητέρες ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και για τους ιατρούς.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων είναι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά μετά τις 2 Ιανουαρίου 2009 και να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς) μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους και να μην έχουν δηλώσει ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ κατά το 2008 (εξαιρούνται οι αμοιβές κατά την πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος).

Πηγή: diorismos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι είναι κι αυτό.

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί το 60% θα είναι με το ζόρι γυναίκες...

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, οπότε είναι λογικό να υποστηρίζονται λίγο παραπάνω από το εν λόγω πρόγραμμα...