Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ημερίδα: Το Παιδί στον Κόσμο των Μεγάλων



Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Tο Παιδί στον Κόσμο των Μεγάλων". Συγκεκριμένα, η ημερίδα θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα OΛYMΠION.

Εισηγητές: Ανδρέας Μαρτίνης (Πρόεδρος ΕΕΣ), Βούλα Πατουλίδου (Ολυμπιονίκης, Υπεύθυνη Εθελοντισμού ΕΕΣ), Θεόδωρος Καρζής (συγγραφέας), Πάνος Χαρίτος (πολεμικός ανταποκριτής), Κώστας Γιαννόπουλος (Πρόεδρος του Οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”), Δημήτρης Κουντούρης (ψυχίατρος /ψυχολόγος), Κρίτων Χριστιανόπουλος (ψυχίατρος / παιδοψυχίατρος / Διευθυντής Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης), Χρήστος Ζερεφός (Πρόεδρος Αστεροσκοπείου Αθηνών). Συντονιστής: Κώστας Μπλιάκας (δημοσιογράφος)

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, "η θέση του παιδιού ιστορικά, από τη μητριαρχική μέχρι και τη σύγχρονη οικογένεια, οι κοινωνικές, οικονομικές, θρησκευτικές αντιλήψεις για τις δραστηριότητες που αφορούν άμεσα το παιδί, η παιδική εργασία, το παιχνίδι, η παιδεία, ο πόλεμος, η μοίρα του κοριτσιού" αποτελούν μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημερίδας.

Πηγή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: