Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Εκδηλώσεις του Συνήγορου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη



Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Συνήγορου του Πολίτη


Δύο σημαντικές εκδηλώσεις οργανώνει το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου 2009 στη Θεσσαλονίκη ο Συνήγορος του Παιδιού, προχωρώντας στον διάλογο με τους εφήβους σχετικά με την εφαρμογή των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη χώρα μας.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, που συγκροτήθηκε τον Δεκέμβρη του 2008. Στην συνάντηση, που είναι κλειστή στο κοινό, θα συζητηθούν θέματα που έχουν επιλεγεί από τους εφήβους, όπως και οι δράσεις τους στα σχολεία, στην κοινότητα και στο διαδίκτυο, με στόχο την ανάδειξη των απόψεων των συνομηλίκων τους και τη διάδοση μηνυμάτων για τα δικαιώματα των ανηλίκων.

Την Κυριακή ο Συνήγορος του Παιδιού, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Ανοικτή Συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες, με θέμα: «Ο ρόλος των μαθητών στην σύνταξη και εφαρμογή Σχολικών Κανονισμών», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην συζήτηση θα λάβουν μέρος μαθητές από 60 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και μέλη της Ομάδας και της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.


Πηγή: Συνήγορος του Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: