Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για τον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF



Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισαν την αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα Τηλεμαραθωνίου Αγάπης κατά της πείνας και του υποσιτισμού, λόγω των συνθηκών και της ημέρας.

Συγκεκριμένα, ο τηλεμαραθώνιος θα γίνει τελικά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τις πρωινές ώρες από την ΕΤ1 και από το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος παρουσίασε στοιχεία για τα παιδιά που πεινούν σε όλο τον κόσμο και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF για την υποστήριξη των προγραμμάτων της UNICEF κατά του υποσιτισμού:

•Κάθε βράδυ 300.000.000 παιδιά στον κόσμο, πάνε για ύπνο πεινασμένα.
•148.000.000 εκατομμύρια παιδιά έχουν βάρος λιγότερο από το κανονικό για την ηλικία τους.
•20.000.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πάσχουν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό.

Την παρουσίαση του Τηλεμαραθωνίου έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι: Βασίλης Λυριτζής, Δημήτρης Οικονόμου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Τάκης Σπηλιόπουλος, Πηνελόπη Γαβρά, Πόπη Τσαπανίδου, Μπήλιω Τσουκαλά, Ειρήνη Νικολοπούλου, Προκόπης Δούκας, Ρένια Τσιτσιμπίκου, Γιώργος Αμυράς, Μάριον Μιχελιδάκη, Ρίκα Βαγιάνη και η Μαρίνα Μπεκιάρη στο τηλεφωνικό κέντρο. Η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες πλαισιωμένη από πλήθος δημοφιλείς καλλιτέχνες και εκλεκτούς προσκεκλημένους που θα δώσουν το παρόν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της UNICEF.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, η ΕΤ1 θα παρουσιάσει ρεπορτάζ για την κατάσταση των παιδιών που υποσιτίζονται σε όλο τον κόσμο ενώ την προσπάθεια ενισχύουν το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, το ΡΙΚ2 από την Κύπρο το οποίο και θα αναμεταδώσει τον τηλεμαραθώνιο και δεκάδες ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη τη χώρα, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει ενεργά και πραγματοποιώντας αφιερώματα στα προγράμματά τους.


Πηγή: UNICEF

Δεν υπάρχουν σχόλια: