Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός «Καρλομάγνος»: European Charlemagne Youth Prize




Νέοι ηλικίας 16 έως 30 ετών, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό European Charlemagne Youth Prize που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος προωθεί την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνει την αίσθηση μιας κοινής Ευρωπαϊκής ταυτότητας, ενισχύει τον διάλογο & την κατανόηση μεταξύ των λαών -σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο- και παρέχει παραδείγματα αρμονικής συμβίωσης μεταξύ Ευρωπαίων από διαφορετικές χώρες. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους είτε ατομικά, είτε σε ομάδες, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2009.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, να υπογραμμίσουμε ότι πέρσι ένα ελληνικό σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους νικητές τους διαγωνισμού λαμβάνοντας το τρίτο βραβείο για τη συμβολή του στη συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών!

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σύνδεση: http://cyp.adagio4.eu/view/en/introduction.html

Πηγή: Ιστοσελίδα Διαγωνισμού European Charlemagne Youth Prize

Δεν υπάρχουν σχόλια: