Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ευρωβαρόμετρο: Νέοι και Επιστήμη



Πρόσφατη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου δείχνει ότι οι νέοι Ευρωπαίοι, ηλικίας 15 με 25 ετών, έχουν αντικρουόμενες στάσεις απέναντι στην επιστήμη και την τεχνολογία. Από τη μία πλευρά, σε ποσοστό 82%, θεωρούν ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δημιουργούν περισσότερα οφέλη παρά βλάβες στον άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά όμως, περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες σπουδάζοντας συναφή αντικείμενα. Ωστόσο, στα νέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι νέοι δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις σπουδές στον τομέα των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι νέοι Ευρωπαίοι ενημερώνονται κυρίως για θέματα πολιτισμού και διασκέδασης (9 στους 10) παρά για ζητήματα επιστήμης και τεχνολογίας. Ειδικότερα, οι νέοι άντρες φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο από τις νέες γυναίκες για τις εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης και τεχνολογίας, σε ποσοστό 75% έναντι 59% αντίστοιχα.

Μπορείτε να αναγνώσετε το σύνολο της σχετικής έκθεσης του Ευρωβαρόμετρου στην ακόλουθη σύνδεση: http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_239_en.pdf

Πηγές:
-European Youth Portal
-Eurobarometer

Δεν υπάρχουν σχόλια: