Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Συνέδριο με θέμα τη Συμμετοχή των Νέων: Youth Participation in Euromed Context



Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» ανακοίνωσε πρόσφατα τη διενέργεια συνεδρίου στην Γαλλία υπό τον τίτλο ‘Youth Participation in Euromed Context’, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2008 στην πόλη Marly-Le-Roi. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Γαλλική Εθνική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» και τον Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SALTO, σε συνεργασία με τις Εθνικές Υπηρεσίες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Τουρκίας και της Ισπανίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας, το συνέδριο "αποβλέπει στο να διευκρινίσει το ρόλο που μπορεί να έχουν τα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νεολαία σε Δράση» και «Euromed» ως εργαλεία για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων", με απώτερο στόχο την "ανταλλαγή μεθόδων και στρατηγικών που σχετίζονται με τις καλές πρακτικές που έχουν ήδη αναπτυχθεί στον τομέα αυτό μέχρι σήμερα καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μελλοντικών προγραμμάτων".

Στο συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων, εργαζόμενοι στον τομέα της Νεολαίας, μέλη οργανώσεων νέων, αλλά και νέοι γενικότερα, που να διαθέτουν σχετική εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων για νέους, κυρίως σε ότι αφορά τη θεματική της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά. Να σημειωθεί ότι η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Το κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο συνέδριο ανέρχεται στα 50 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Γαλλίας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συνέδριο αυτό, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008 (fax: 210 2531879, ηλεκτρονική διεύθυνση: seminaria@neagenia.gr).

Μπορείτε να μεταφορτώσετε το έντυπο της αίτησης συμμετοχής από την παρακάτω σύνδεση: http://www.neagenia.gr/appdata/documents/νέα-ανακοινώσεις/σεμινάρια/salto_france_november_form.doc

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία αναφορικά με το εν λόγω συνέδριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 2599360 (κα Μάρθα Διαμαντοπούλου) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: m.diamantopoulou@neagenia.gr Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.salto-youth.net/emyouthparticipation/

Πηγές:
- Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
- Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Οργανισμός SALTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: