Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες: Νέοι & Επιχειρηματικότητα



Ο Ο.Α.Ε.Δ. ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη προγράμματος για 3.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ηλικίας 22-32 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Νέοι και Επιχειρηματικότητα».

Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη σχετική περιοχή του δικτυακού τόπου του Ο.Α.Ε.Δ.(http://www.oaed.gr/) από την 1/08/2008. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Ο.Α.Ε.Δ. "σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Το πρόγραμμα καταρτίσθηκε λαμβάνοντας υπόψη ότι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις των πολιτικών απασχόλησης στη χώρα μας, είναι η άρση των δυσκολιών εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, η διασφάλιση συνθηκών ομαλής και γρήγορης μετάβασης των νέων από το εκπαιδευτικό σύστημα στην απασχόληση και ότι η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί δυναμικό τρόπο ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα εάν αυτή είναι προσανατολισμένη σε καινοτόμες ιδέες και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας".

Δικαιούχοι είναι όσοι:

-Έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και τριάντα ημέρες πριν την έναρξη) και έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
-Έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Ο.Α.Ε.Δ.
-Έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
-Διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.oaed.gr/Pages/SN_770.pg

Πηγή: Ο.Α.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: