Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus: Νεαροί Επιχειρηματίες



Πρόσκληση προς επιχειρηματίες και άλλους φορείς για την υποβολή προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα "Erasmus: νεαροί επιχειρηματίες", απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την επιχορήγηση σχεδίων που θα δίνουν τη δυνατότητα σε εκκολαπτόμενους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να μαθητεύσουν σε εταιρείες έμπειρων επιχειρηματιών σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ανταλλαγή εμπειριών και η δικτύωση.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας, της διεθνοποίησης και της ανταγωνιστικότητας των νεότευκτων πολύ μικρού, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων και των νέων επιχειρηματιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, αφορά τα άτομα που σκοπεύουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση και, σε μικρότερο βαθμό, τους επιχειρηματίες νεοϊδρυθεισών επιχειρήσεων.

Πρόταση μπορούν να υποβάλουν όλοι οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί ή επιχειρήσεις. Περιλαμβάνονται οργανισμοί ή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης της επιχειρηματικότητας ή στο πεδίο των διακρατικών υπηρεσιών εύρεσης εργασίας. Πιο συγκεκριμένα:

-Εμπορικά, βιομηχανικά ή βιοτεχνικά επιμελητήρια ή ανάλογοι οργανισμοί.
-Οργανισμοί υποστήριξης επιχειρήσεων και κέντρα στήριξης επιχειρήσεων κατά τη φάση έναρξης της λειτουργίας τους,
επαγγελματικές ενώσεις και δίκτυα υποστήριξης επιχειρήσεων,
νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων.
-Φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης (δημόσιοι, ιδιωτικοί, κλαδικοί κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υποστήριξης επιχειρήσεων.
-Οργανισμοί εύρεσης θέσεων κατάρτισης.

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου 2008. Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων και τα έντυπα για την υποβολή αίτησης βρίσκονται στην παρακάτω ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/enterprise/funding/files/themes_2008/calls_prop.htm

Πηγές:
-Proslipsis.gr
-Πρόγραμμα ERASMUS for young entrepreneurs

Δεν υπάρχουν σχόλια: